Hoppa till innehåll

Att bo på Sågen

Boendet

Lägenheter med ruff New York-känsla och historia i Malmö! Ja, det hittar du på Österportsgatan 1 A och B! Här har vi verkligen ett personligt boende i en lugn del av staden. Lägenheternas uteplatser på loftgångarna ger närhet till naturen och fin gemenskap med grannarna. I den gamla delen av huset finns charm och öppen spis. Du bor nära till allt – busshållplats, mataffär i Caroli City och Drottningtorgets mysiga marknader.

Parkering

Det ingår 59 parkeringsplatser i garaget där brf Sågen har tillgång till 24 platser och brf Kryddan har 35 (via ett nyttjanderättsavtal). Just nu är samtliga platser uthyrda och det finns en kölista som Economia administrerar.

För att få tillträde till garaget som medlem så måste du ha ett separat kontrakt. Observera att tillståndet berättigar dig endast att parkera på den p-plats med det nummer som står på kontraktet.

För övriga frågor kring tillstånd, nyckelbrickor etc vänligen kontakta Economia.

Nycklar

För att beställa fler nycklar till lägenheterna eller parkeringsgaraget, kontakta Economia.

Lokaler

Föreningen har två lokaler som hyrs ut. I dagsläget hyrs en av Telia medan den andra letar efter en ny hyresgäst.

Tvättstuga

En gemensam tvättstuga finns vid ingången till port 1B. Tidsbokning av tvättpass sker med hjälp av en bokningscylinder på bokningstavlan i tvättstugan. Där framgår vilka tider som är tillgängliga. Varje tvättid är fyra timmar och i tvättstugan finns maskininstruktioner. 

Soprum

Soprummet ligger i markplan, inte långt från hissen i trapphus 1B bredvid garageinfarten. Vänligen respektera de anvisningar som finns för vad som får slängas i respektive kärl. Är ett kärl fullt så bör man vänta med att slänga mer tills dess att det är tömt.

Kabel-TV, Internet och telefon

Som digital TV-leverantör har brf Sågen Telenor (från den 1 november 2022 går vi över till Telia Bas). För mer information kontakta deras kundservice på 020-222 222 eller se www.telenor.se. För internetuppkoppling har vi Telia, kontakta kundservice på 020 20 20 70 eller se www.telia.se.

För er som har ADSL ska den första kontakten till telefonen vara den som sitter i multimediaskåpet där man placerar sin router.

El

Det finns en gemensam elmätare för samtliga bostadsrätter i den nya delen av fastigheten. Bostadsrättsinnehavare betalar en schablonavgift som aviseras på hyresavin.

Bostadsrätterna i den gamla delen av byggnaden har egna elmätare.

Grillning

När det gäller grillning använd elgrill eftersom brandrisken är minst då.  Kolla med grannarna om ni ska grilla, så att ni inte stör varandra. Tänk på att inte ställa grillen för nära de glasade avdelarna mellan uteplatserna på loftgångarna. Hettan gör att glasen kan spricka och då får ni stå för den kostnaden. Det betalar inte bostadsrättsföreningen.

Renovering

Vid renovering av lägenheterna kontakta styrelsen för att informera om vad som ska ske. I vissa fall kan ritningar behövas.

Medlem i föreningen

Som medlem i Brf Sågen har man både ansvar och skyldigheter och det är viktigt att samverka och förstå att egna krav på Föreningen är krav på sig själv och övriga i Föreningen.